сряда, 17 юли 2019 г.

Прокуратурата повдигна обвинение на председателя на БОЕЦ!

Преди месец публикувах този материал:

Репортаж за едно предизвестено самоубийство

В него се изказва мнението, че неудобните на властта като автора на текста (Огнян Стефанов, основател на Фрог нюз) и председателят на гражданското сдружение БОЕЦ Георги Георгиев, ще бъдат отстранени. Текстът направо си се оказа пророчески!

Прокуратурата повдигна обвинение на председателя на гражданското сдружение БОЕЦ Георги Георгиев за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама души от екип на Канал 3. Инцидентът е станал на 5 юни във Видин, а сигналът до прокуратурата е подаден три седмици след това от програмния директор на телевизията Ива Стоянова.


Според събраните доказателства Георгиев е "извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като псувал, отправял обидни изрази по отношение на журналистически екип на телевизия Канал 3. Освен това той ударил по главата шофьора на екипа, а по лицето и слабините – репортера на медията.


Повдигнатите обвинения на Георги Георгиев могат да му донесат присъда от лишаване от свобода до една година или пробация. В момента той е с мярка за неотклонение "Подписка".


Истината е, че псевдо-журналистите от свинската медия са тези, които проявяват агресия. Това може добре да се види от долния клип.

Няма коментари:

Публикуване на коментар