неделя, 27 декември 2020 г.

Коледна експлозия в Нешвил, САЩ

Сутринта (следобед българско време) на 25 декември центърът на американския град Нешвил бе разтресен от силна експлозия. Взривът причини големи материални щети, но почти нямаше пострадали хора. Ранените бяха 4, а в последствие сред останките на колата бомба бяха намерени останки от един човек.


Малкият брой жертви се дължи до голяма степен и на това, че известно време преди експлозията, от паркиран ван (същият, който избухва) се е чувал запис предупреждаващ хората да се евакуират.


Една от пострадалите сгради принадлежи на телекомуникационната компания AT&T. В резултат на взрива телефонните разговори, интернет и дори диспечерската кула на  летището не са функционирали нормално дълго време.

След кратко разследване бе намерен запис от охранителна камера, който показва съмнителен ван, който се отправя към мястото на експлозията. Вероятно именно той е колата-бомба причинила всичките щети. // Източник


Бързо е установен собственикът на това превозно средство, предполага се, че именно той е загиналият. Тоест може да говорим за самоубийствен атентат. Въпросният човек се казва Антъни Уорнър, 63-годишен местен жител. // Източник

Уорнър е вярвал силно в конспирациите относно 5G мрежите. // Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар