четвъртък, 31 декември 2020 г.

Китай със затруднения да осигури електричество на гражданите и индустрията

Кой би очаквал (освен тези, които следят нещата от близо и въобще не са изненадани)? Китайският "индустриалният колос" има затруднения да произведе достатъчно електроенергия и да задоволи потреблението на страната. Мисля, че е крайно време някои хора да свалят розовите си очила и за Китай, не само за Русия. Тук няма да се спирам на митовете за руското военно и всякакво друго величие, това вероятно ще е тема на много други статии, настоящият материал е за Китай.

Зима е, а големи части от азиатската страна са на тъмно и студено. Защо? Въглищата за китайските ТЕЦ-ове не достигат. До голяма степен Китай разчита на импорт, основно от Австралия, за да осигури нужните количества от тази суровина. През настоящата година обаче Австралия, както и някои други страни, поискаха разследване за това дали Китай е подвел света за Covid-19. Китайската върхушка реагира като опърлена и забрани вноса на въглища от Австралия. 

Това се казва "да се простреляш сам в крака". За да накаже Австралия за това, че иска разследване, Китай наложи забрани, от които самите китайци страдат. Мислех китайчетата за по-умни, но явно са тръгнали по пътя на руснаците.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар