събота, 4 юли 2020 г.

Единственият регион в Русия, който отхвърли промените в конституцията

През седмицата в Русия се проведе референдум за промени в конституцията, една от които на практика дава безгранична власт на руския президент Владимир Путин.

Властта естествено не позволи изненади и се погрижи руснаците да гласуват с правилния отговор.

И все пак в един регион гласувалите "против" бяха повече от тези гласували "за". Това е Ненецкия автономен окръг намиращ се на брега на Арктическия океан.


В някои селища всички гласували са гласували с "не", което е 100%! Вярно, че селото е от няколко десетки човека, но резултатът е показателен.


Предполагам, че хунтата около Путин е пренебрегнала този регион като маловажен заради слабата му населеност - няма и 50 000 жители. Затова вероятно не са вложили толкова средства и сили в пропаганда и изборни измами. 

Сега на управляващите им се налага да търсят оправдания за провала, който е само символичен, важен е общият резултат от цялата федерация. Според управителя на Ненецкия окръг, това не било гласуване против Путин или промените, а протестен вот срещу идеята окръга да се обедини със съседния Архангелски регион. Иначе местните жители все така продължавали да си обичат Путин....



Няма коментари:

Публикуване на коментар